LEUVEN: 29 feestbussen brengen u naar 2015

In Vlaams-Brabant zullen tijdens de nacht van oud op nieuw 29 buslijnen feestvierders vervoeren doorheen de hele provincie. Dit is mogelijk dankzij de steun van verschillende gemeenten en politiezone KLM. Nieuwe partner voor de financiering van het feestvervoer in en rond Leuven is Stella Artois.

Onder het motto “Mijn thuis is … waar de bus me brengt”, komen feestvierders veilig thuis, ook op nieuwjaarsnacht.  Met het feestbiljet van 3 euro of op vertoon van hun abonnement genieten reizigers van onbeperkt vervoer op oudejaarsavond en op nieuwjaarsdag. Voor alle informatie kunnen reizigers terecht op www.delijn.be/oudejaar.

Minimaal ieder uur een bus

De meeste feestbussen rijden om het uur en de trajecten zijn gebaseerd op die van de gewone buslijnen. Sommige feestbussen starten pas rond middernacht omdat voordien nog gebruik kan worden gemaakt van de normale dienstregeling. Voor de routes wordt rekening gehouden met waar er festiviteiten en feesten door gaan. Voor de complete dienstregeling wordt verwezen naar www.delijn.be/oudejaar of naar het infonummer 070 220 200 (€0,30/minuut).

Heen en terug voor 3 euro

Met het oudejaarsnachtbiljet reizen feestvierders voor 3 euro onbeperkt op het hele net van De Lijn en dit vanaf 18 uur op oudejaarsavond tot en met 1 januari 2015 middernacht. Het feestbiljet is vanaf 15 december te koop in alle Lijnwinkels en op de avond zelf ook bij de chauffeurs. De reizigers van feestbus 260 verplaatsen zich geheel gratis dankzij de steun van politiezone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise. Ook abonnementen en andere vervoerbewijzen zijn geldig op het oudejaarsnachtaanbod.

Met de steun van Stella Artois, gemeenten en politiezone KLM
De Lijn kan de dienstverlening tijdens oudejaarsnacht enkel uitvoeren dankzij de steun van een aantal gemeenten, politiezone KLM en door de nieuwe samenwerking met Stella Artois. Deze laatste partner, samen met de gemeenten Leuven, Aarschot, Herent, Winksele, Bierbeek, Boutersem, Holsbeek en Rotselaar.  maakt vooral het feestvervoer in de Leuvense regio mogelijk. De samenwerking met Stella Artois kadert in de inspanningen van de brouwer voor een Betere Wereld, waarbij het promoten van verantwoorde alcoholconsumptie een prioriteit is.  Elders in de provincie dragen 17 andere gemeenten een deel van de kosten: Vilvoorde, Mechelen, Halle, Aalst, Opwijk, Merchtem, Wemmel, Zemst, Dilbeek, Ternat, Lennik, Beersel, Herne, Gooik, Sint-Pieters-Leeuw, Asse en Affligem. Dankzij politiezone KLM rijden reizigers op feestbus 260 gratis.

Meer informatie

De dienstregelingen voor oudejaarsavond en -nacht zijn terug te vinden op de website van De Lijn (www.delijn.be/oudejaar). Voor meer informatie over de feestbussen kunnen reizigers ook een hele oudejaarsnacht lang terecht op het infonummer van De Lijn: 070 220 200 (€0,30/minuut).

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel