LEUVEN: 22 cursisten starten opleiding tot polyvalent verzorgende

2014… een nieuw jaar, een nieuw begin! Zo ook voor 22 volwassenen die kozen voor een nieuwe richting in hun leven : zorgen voor mensen. Hiervoor startten zij in Wijgmaal met een opleiding tot Polyvalent Verzorgende.

Met z’n 22 vormen ze een zeer dynamische, gemotiveerde en multiculturele groep. De groep is samengesteld uit 19 vrouwen en 3 mannen. De multiculturele wind komt dit keer uit Haïti, Rusland en Rwanda. De mannelijke toets komt uit België. “Onze jongste cursist is 19 onze oudste is er 52. In deze groep zitten ook twee poetshulpen die reeds in de thuiszorg werken en door deze opleiding hun werkterrein willen verruimen. Zij gaan de uitdaging van een nieuwe opleiding aan: opnieuw studeren, in groep leren, veel oefenen, toetsen afleggen, jezelf kritisch bekijken, je vaardigheden bijschroeven en je arbeidsattitudes mogelijks aanpassen, stage lopen en werken op maat van je zorgvrager,…. Toch niet weinig om in één jaar onder de knie te krijgen.”

Een opleiding Polyvalent Verzorgende/Zorgkundige leidt tot  een officieel brevet en biedt kans op tewerkstelling zowel in de thuiszorg als in de residentiële zorg. Als alles goed mee zit krijgen zij binnen een jaar een brevet van Polyvalent Verzorgende en  hebben zij uitzicht op werk.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel