LEUVEN: 19 bestuurders keken te diep in het glas

Tijdens een alcoholcontrole zaterdagavond bleken 19 bestuurders teveel gedronken te hebben. In totaal werden 645 bestuurders aan kant gezet voor een alcoholtest.

Twee van hen moesten hun rijbewijs inleveren voor 15 dagen. Tegelijkertijd controleerde het anoniem flitsvoertuig de snelheid van 762 wagens. Daarvan bleken er 68 te snel te rijden. Op de Aarschotsesteenweg werd een bestuurder geflitst die met een snelheid van 108 km/uur door de zone 50 reed.

De verkeersdienst van de Leuvense politie begon met de controle omstreeks 18 uur op de Diestsesteenweg. Daar moesten 395 bestuurders een ademtest afleggen. Daarvan hadden er 2 tussen 0,5 en 0,8 promille alcohol in het bloed, 7 haalden meer dan 0,8 promille. Van 1 van hen werd het rijbewijs ter plaatse ingetrokken voor 15 dagen.

In een tweede fase, die duurde tot omstreeks 1 uur, werd gecontroleerd op de Aarschotsesteenweg in Wilsele. Daar werden 250 bestuurders aan kant gezet. Daarvan hadden er 10 te veel gedronken waarvan 4 meer dan 0,8 promille. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs ter plaatse ingetrokken.

Het anoniem flitsvoertuig stond opgesteld in de Platte-Lostraat en op de Aarschotsesteenweg. Op beide locaties geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur.  In de Platte-Lostraat werden 314 wagens gecontroleerd en daarvan reden er 17 te snel. De hoogste snelheid daar bedroeg 80 km/u. Op de Aarschotsesteenweg werden 448 bestuurders gecontroleerd waarvan er 51 te snel reden. De hoogste snelheid bedroeg er 107 km/u.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel