LEUVEN: 17.000 reizigers met de bus naar TW Classic

17.000 reizigers hebben gisteren de bus genomen naar het eendaagse festival TW Classic. Om alles in goede banen te leiden, zette De Lijn  35 bussen en 60 chauffeurs in. De pendelbussen reden doorlopend tussen het station van Leuven en de weide in Werchter. Alles verliep vlot. Ondanks de grote opkomst en het slechte weer bleven de wachttijden beperkt en werden er geen incidenten gemeld. De vervoermaatschappij maakt zich nu op voor het vervoer van Rock Werchter dat donderdag van start gaat.

17.000 reizigers vervoerd

Vervoermaatschappij De Lijn vervoerde op zaterdag 28 juni 17.000 reizigers van en naar het concert van de Rolling Stones in Werchter. Ongeveer de helft van de busreizigers verplaatste zich met het speciale “e-treinbiljet TW Classic”. Het treinbiljet omvatte de treinreis heen en terug naar Leuven en de busreis van De Lijn naar en van het festivalterrein. Ook met een geldig abonnement kon je gratis op de festivalbussen. Wie een busbiljet moest kopen, betaalde 5 euro voor de heen- en terugreis.

Vlotte organisatie en goede sfeer

Om alles vlot te laten verlopen, kom De Lijn beroep doen op 35 bussen en 60 chauffeurs. De bussen reden doorlopend van het station van Leuven naar de festivalweide in Werchter. Het was drukker dan bij de voorgaande edities van TW Classic. Ook de weergoden lieten het dit jaar afweten. Desondanks bleven de wachtrijen aan de opstaphaltes beperkt en zat de sfeer op de bussen goed.

Rock Werchter

Ook de bezoekers van Rock Werchter kunnen dit jaar weer op De Lijn rekenen. Ook dan rijden de speciale bussen doorlopend tussen het station van Leuven en het festivalpark. Ze volgen daarbij een voorbehouden route, waardoor ze de festivalgangers in amper 20 minuten tot vlakbij de campings en de wei brengen. Voor meer informatie kunnen de reizigers terecht op de website www.delijn.be of op het infonummer 070 220 200.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel