LEUVEN: 16 bestuurders onder invloed achter het stuur

Tijdens een grootschalige verkeerscontrole op zaterdagavond werden 16 bestuurders betrapt die een glas teveel hadden gedronken. Eén chauffeur werd betrapt met een kleine hoeveelheid softdrugs. Het anonieme flitsvoertuig flitste 177 chauffeurs die te snel reden.

De verkeerscontrole begon zaterdagavond om 16 uur en duurde tot omstreeks middernacht. Op drie plaatsen werden bestuurders aan kant gezet en gecontroleerd. In totaal moesten 977 chauffeurs een alcoholtest afleggen. Op de Koning Boudewijnlaan werden 629 voertuigen tegengehouden.  De blaastest van 2 bestuurders gaf als resultaat Alarm (tussen 0,5 en 0,8 promille alcohol); 3 blaastesten waren Positief (meer dan 0,8 promille). Van één bestuurder die positief testte, werd het rijbewijs ter plaatse ingetrokken voor 15 dagen. De wagen van een chauffeur die geen geldige verzekeringspapieren kon voorleggen, werd in beslag genomen en versleept naar de stallingsplaats van de politie. Drugshond Joy die aan de actie deelnam, ontdekte in één gecontroleerd voertuig enkele jointjes. Tegen de bestuurder van deze auto werd een proces-verbaal wegens drugsbezit opgesteld. De man legde wel een negatieve drugstest af.

In de Brouwerstraat moesten 93 chauffeurs een alcoholtest afleggen. 1 van hen testte Alarm, 4 anderen waren Positief. Op het De Becker Remyplein in Kessel-Lo tenslotte, werden 255 bestuurders gecontroleerd. Daarvan waren er 5 die een resultaat Alarm lieten optekenen en 1 die positief testte. Het flitsvoertuig controleerde de snelheid van 1.019 wagens op de Tervuursesteenweg (max 50 km/u). Daar reden 140 wagens te snel. De hoogste snelheid bedroeg 91 km/u. Op de Vuurkruisenlaan (max 50) werden 154 auto’s gecontroleerd waarvan er 4 te snel reden. De hoogste snelheid bedroeg er 88 km/u. Op de Aarschotsesteenweg tenslotte werden 212 wagens gecontroleerd en reden er 33 te snel. De hoogste snelheid bedroeg er 91 km/u. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel