LEUVEN: 123.000 festivalgangers kiezen voor De Lijn

De Lijn zal dit jaar 123.000 reizigers van en naar Rock Werchter hebben vervoerd. Dat zijn er een kleine 10.000 meer als tijdens de vorige editie van het festival (114.000).

Vooral bij de eendagsbezoekers van zaterdag en zondag stelt De Lijn een stijging vast. Op donderdag kwamen er minder kampeerders opdagen dan vorig jaar, maar op woensdag dan weer wat meer. De organisatie verliep bijzonder vlot. Zelfs op piekmomenten moest er amper worden aangeschoven om de bus in te stappen. Vanavond start de grote terugkeer uit Werchter. Tot maandag 13 uur zet de vervoermaatschappij nog bussen in om de festivalgangers terug naar het Leuvense station te brengen.

In totaal vervoerde De Lijn tijdens deze editie van Rock Werchter 123.000 reizigers heen en terug. Dat is bijna 10% meer dan vorig jaar. Toen stapten 114.000 reizigers op de festivalbussen. De stijging situeert zich vooral bij de eendagsbezoekers.

Vanaf vanavond start de terugkeer van de kampeerders uit Werchter en Haacht. De grote uittocht wordt echter, zoals tijdens de vorige edities, op maandagochtend verwacht tussen 8.00 en  13.00 uur. Om alles vlot te doen verlopen, zet De Lijn 60 gelede bussen in.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel