Leerlingen openen outletkledingwinkel Blue Avenue

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

In de Minckelersstraat in Leuven is onlangs een nieuwe kledingwinkel geopend: Blue Avenue. Het gaat om een leeronderneming van de leerlingen van het 7de jaar Retailmanagement en Visual Merchandising van het Miniemeninstituut. Ze verkopen onder andere outletjeansbroeken van De Spijker in Leuven.

Blue Avenue is een initiatief van de leerlingen van het 7de jaar Retailmanagement en Visual Merchandising: dankzij Unizo krijgen ze de kans om zelf een zaak uit te baten. Stap voor stap komen ze te weten wat er allemaal komt kijken bij het opstarten van een eigen zaak: een startkapitaal zoeken, contracten met leveranciers afsluiten, een boekhouding bijhouden, een winkelruimte inrichten, reclame voeren, enzovoort.

Blue Avenue heeft een uitgebreid assortiment: outlet jeans, T-shirts en pulls van De Spijker in Leuven, iPhone hoesjes, zelf ontworpen pulls van de jonge starter ‘Emil’,… “We gaan proberen om zoveel mogelijk met jonge starters – zoals Emil – samen te werken. Om de 2 maanden willen we een nieuwe starter de kans geven om zijn/haar producten te tonen in onze winkel.”

Tijdens de officiële opening hield de CEO van Blue Avenue een speech en werd een modeshow gelopen met stuks uit de wintercollectie van de winkel.

Praktisch: Blue Avenue, Minckelersstraat 20, Leuven, 016 31 90 03, www.blueavenue.be, open di-do 10-18 uur, vrij en za 10-18.30 uur, zo en ma gesloten

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans