Leerlingen Hotelschool VTI Leuven koken met streekproducten Samenwerking met Streekproducten Vlaams-Brabant vzw, goed nieuws voor producenten

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
332 Views
door Stefan Van de Weyer

Op donderdag 16 juni maken de leerlingen van het zevende specialisatiejaar ‘banketaannemer-traiteur’ van de Hotelschool VTI Leuven een vijfgangen-menu op basis van streekproducten. Streekproducten Vlaams-Brabant vzw en de Hotelschool VTI Leuven slaan de handen in elkaar. Deze samenwerking start met een menu op basis van streekproducten die de leerlingen van het 7de specialisatiejaar ‘banketaannemer-traiteur’ koken voor een 80-tal genodigden.

“Deze samenwerking past uiteraard binnen de opleiding en het leerplan van de school.  Maar we zijn ook blij dat Hotelschool VTI Leuven een duurzame samenwerking wil aangaan met Streekproducten Vlaams-Brabant”, zegt gedeputeerde Monique Swinnen.”Zo gaan we verder samenwerken tijdens evenementen zodat de leerlingen de kans krijgen zich verder te ontplooien in de praktijk”.”Dit is voor onze school inderdaad een eerste stap”, vertelt  Natasja Vanderstappen, technisch adviseur van Hotelschool VTI Leuven.”Onze leerlingen werken een vijfgangen menu uit waarbij in elke gang streekproducten worden gebruikt”.

Het menu bestaat uit:

  • Hagelands bruin brood met Brabantse kop, Vertrijkse sla en crumble van speculaas
  • Salade van asperges met gepocheerd hoeve-eitje en sabayon van Meerdael ‘brut’
  • Traag gegaard kopafgebraad van ‘beenhouwerij Vangramberen’ met crème van koolrabi, jonge worteltjes, Delvauxbier van Brouwerij De Kroon en een sausje met mosterd van de Ster
  • Panna cotta van verse melk met aardbeien ‘Diana’ uit Opvelp, espuma van ‘PJ’-gin,  gel van appel-perenwijn en spongecake
  • Koffie van Onan met “Eau-de-Vie” van chocolade gemaakt in Craywinckelhof en zoetigheid van Vanhellemont

“Ook voor de producenten is dit een fantastisch initiatief”, zegt Paul Vleminckx, voorzitter van Streekproducten Vlaams-Brabant. “Vele leerlingen stappen later ongetwijfeld in de horeca en die eerste kennismaking met lokale producten kan hen misschien overtuigen om later ook resoluut die kaart te trekken”.

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer