Leerlingen en studenten pitchen en netwerken

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Hogeschool UCLL (University Colleges Leuven-Limburg) koos Aarschot uit om haar pop-up project uit te rollen. Wat, hoe, waar en wanneer kom je te weten tijdens het netwerkevent op donderdag 23 november in De Stadsfabriek.

Hogeschool UCLL zet samen met de stad Aarschot een pop-up project op poten. Met dit project willen Hogeschool UCLL, de stad Aarschot en de secundaire scholen in Aarschot het ondernemerschap bij jongeren stimuleren.

Aarschot als uitvalsbasis in het Hageland
“Voor dit project hebben we ons oog laten vallen op de stad Aarschot omdat het stadsbestuur een actief leegstandsbeleid uitwerkt en verschillende maatregelen neemt om de kern te versterken”, zegt José Tummers van UCLL. “De stad Aarschot heeft bijvoorbeeld een pop-up reglement waarbij het huren van een handelspand voor korte termijn wordt gefaciliteerd. Verder is er ook De Stadsfabriek, een mooi initiatief dat op een laagdrempelige manier ruimte biedt aan ondernemerschap.” Schepen van lokale economie Mattias Paglialunga is alvast enthousiast over het project: “Ik vind het heel zinvol dat ondernemerschap al vanop de schoolbanken wordt gestimuleerd. Door projecten als deze worden abstracte termen als ‘businessplan’ en ‘stockbeheer’ wat meer bevattelijk. Bovendien kan je ondernemerschap het beste ervaren door effectief te ondernemen.”

“Als burgemeester ben ik ook bevoegd voor Onderwijs. Het is vanzelfsprekend dat ik dit project alleen maar kan toejuichen. Het verheugt me dat onze secundaire scholen hieraan meewerken. Studenten leren immers niet alle kneepjes van het vak uit boeken. Dit project is ideaal om de praktijk te ervaren en te proeven van het ondernemerschap”, zegt André Peeters.

Donderdag 23 november is D-Day voor de leerlingen en studenten die zich wagen aan het pop-up avontuur. Dan stellen ze hun concepten aan elkaar voor en kunnen ze achteraf netwerken en napraten. De leerlingen en leerkrachten van SIMA voorzien het netwerkevent van hapjes en drankjes.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer