Laat vuurwerk over aan professionals en geniet zelf van de feestvreugde!

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Vuurwerk is een traditie met oud op nieuw maar houdt risico’s in. Elk jaar krijgen we te maken met heel wat ‘vuurwerkslachtoffers’: feestvierders lopen, soms zware, brandwonden op, er kan zelfs brand ontstaan. Ook voor (huis)dieren is het afsteken van vuurwerk zeer schrikwekkend.

Veilig vuurwerk bestaat dus niet. Koop en gebruik het daarom niet zelf, maar laat het over aan de professionals. Verschillende gemeenten organiseren een vuurwerkshow om het nieuwe jaar in te luiden. Geniet van het spektakel en vergeet je kinderen niet te beschermen met gehoorbescherming tegen de luide knallen en hoge fluittonen.

Brandveilig leven begint bij jezelf! VZW Oscare, Hulpverleningszone Oost (Vlaams-Brabant), Hulpverleningszone Zuid-Oost, Hulpverleningszone Meetjesland, Hulpverleningszone Brandweer Westhoek, Taxandria, Brandweerzone Vlaams-Brabant West, Brandweer West-Vlaanderen en Hulpverleningszone Rivierland slaan de handen in elkaar en hopen dat jullie deze brandveilige boodschap mee verspreiden. Samen kunnen we komen tot meer brandveiligheid.

Meer info:
Tim Renders, tim.renders@hvzoost.be
www.hvzoost.be

Peter Van Rossum, peter.van.rossum@oscare.be 
www.leefbrandveilig.be/vuurwerk

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer