KU Leuven zet blokkende studenten aan het sporten

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Bij deze winterse temperaturen lijkt het aangenamer om een hele dag binnen aan je bureau te blijven zitten. Toch is beweging zeker tijdens de blokperiode essentieel, want langdurig zitten heeft nadelige gevolgen voor lichaam en geest. Daarom nodigt de bewegingscoach van UniefActief de studenten uit om tijdens de blokpauzes te bewegen. Vanaf vandaag kunnen zij op vijf verschillende locaties deelnemen aan de actieve blokpauzes: een kwartiertje bewegen om daarna terug met volle concentratie achter de boeken te kunnen kruipen.

De blokperiode is weer aangebroken en dus zitten veel studenten uren- of zelfs dagenlang stil. Maar na verloop van tijd begint het lichaam daar de nadelen van te ondervinden. De bloeddoorstroming vertraagt, het energieverbruik gaat naar beneden, er komt meer druk te staan op rug, nek en schouders, en de concentratie vermindert. Om die kwalijke neveneffecten te voorkomen, kunnen studenten deelnemen aan de actieve blokpauzes.

Bewegingscoach Tinne Vanhove staat voor de derde blokperiode op rij paraat met verschillende bewegingssessies. Ten opzichte van vorig academiejaar is het aanbod uitgebreid naar 29 actieve blokpauzes op vijf verschillende locaties: Campusbibliotheek Arenberg, Artes – Ladeuze, Artes – Erasmushuis, Leercentrum FEB en Leercentrum Agora. Op het programma staan onder meer pilates en yoga, maar ook boksoefeningen en ropeskipping komen aan bod.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans