KU Leuven reikt eredoctoraat uit aan kunsthistoricus Lorne Campbell

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De KU Leuven reikt op donderdag 20 oktober op voorstel van de Faculteit Letteren een eredoctoraat uit aan de Schotse kunsthistoricus Lorne Campbell (70), zo meldde nieuwsagentschap Belga. Hij is een wereldvermaarde expert van de Vlaamse kunst uit de vijftiende en zestiende eeuw.

De uitreiking van het eredoctoraat maakt deel uit van in de viering dit najaar in Leuven van de 500e verjaardag van het feit dat het boek “Utopia” van Thomas More in Leuven werd gedrukt. Campbell doceerde eerst aan de universiteiten van Manchester en Cambridge en vanaf 1974 tot 1996 aan The Courtauld Institute of Art van de universiteit van Londen. Tot aan zijn pensioen was hij vervolgens curator in The National Gallery in London.

Hij publiceerde vele boeken zoals de catalogus “The fiftheen century Netherlandis paintings’ in 1998 dat wordt beschouwd als het standaardwerk over dit ontwerp en “The sixteenth century Netherlandis paintings with French paintings before 1600” in 2014. In 2009 was hij co-curator van de Rogier van der Weyden-tentoonstelling waarmee het Leuvense museum M de deuren opende.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer