KU Leuven ontslaat beheerder studentenresidentie ongepast gedrag

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Na enkele meldingen over ongepast gedrag heeft de KU Leuven de samenwerking met de verantwoordelijke van de studentenresidentie Justus Lipsius onmiddellijk stopgezet, zo meldde nationaal nieuwsagentschap Belga. De man bleek zijn toegang tot de gegevens van de studenten en zijn loper van het gebouw te misbruiken. Bovendien gedroeg hij zich ongepast tegen enkele studenten.

Tijdens de week van 24 oktober liepen enkele klachten binnen over het gedrag van de man. De KU Leuven nam de klachten meteen ernstig en stelde een onderzoek in. Op 28 oktober werd de man uit zijn functie ontheven. Hij werd verplicht om zijn appartement op de residentie meteen te verlaten. Hij mag de residentie ook niet meer betreden en geen contact meer zoeken met de bewoners.

De studenten die op de residentie verblijven, werden opgevangen en geïnformeerd tijdens verschillende informatiemomenten. Ze kunnen ook terecht bij een vertrouwenspersoon.

In een mededeling stelt de KU Leuven dit incident ten zeerste te betreuren en er alles aan te doen om dergelijke zaken te vermijden. “We werken aan een draaiboek om dergelijke incidenten in de toekomst sneller en makkelijker te melden”, aldus vicerector studentenzaken Rik Gosselink.

De man stond in voor de praktische organisatie van het dagelijkse leven op de residentie, taken die hij vrijwillig opnam.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer