KU Leuven huldigt Louis Tobback met erepenning

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Eind dit jaar loopt het burgemeesterschap van Louis Tobback in Leuven ten einde. De KU Leuven eerde Tobback dinsdag met een erepenning voor de jarenlange goede samenwerking.

Afgelopen dinsdag vond de academische zitting ‘Adellijk Wonen’ plaats in het kader van het Arenbergfestival. Onder de aanwezigen ook Louis Tobback, nietsvermoedend over de erkenning die hem later die avond werd uitgereikt.

Rector Luc Sels: “We huldigen Louis Tobback graag met een erepenning. Als burgemeester van dé universiteitsstad van Vlaanderen had hij een zeer nauwe band met onze instelling. Leuven Mindgate, de wetenschapsparken, studentenhuisvesting of de ruimtelijke inbedding van de KU Leuven, … Het zijn slechts enkele van de thema’s waarrond Tobback steeds een constructieve partner was voor onze universiteit.”

Naast de erepenning bood de KU Leuven Tobback ook het peterschap van het boek ‘die Cronyke van Brabant’ aan. Het boek is een wiegendruk uit 1497 die de KU Leuven recent kon verwerven uit een privécollectie.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans