Kruispunt opengesteld: dubbel zoveel bussen voor researchpark Haasrode

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Vandaag gaat het kruispunt van de Geldenaaksebaan met de Meerdaalboslaan (N25) terug open. Aan het kruispunt werd een vrije busbaan aangelegd, waardoor bussen voortaan vlotter het researchpark van Haasrode kunnen binnenrijden. Ben Weyts, Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken: “Dubbel zoveel bussen zullen het Researchpark kunnen bedienen, en de bussen zullen ook vlotter in- en uit kunnen rijden. Met deze investering wordt het openbaar vervoer een valabel alternatief voor de vele werknemers en studenten die iedere dag naar het Researchpark komen.”

De rijstrook die vroeger als linksafslagstrook diende voor het verkeer dat via de Geldenaaksebaan de Meerdaalboslaan (richting Tiensesteenweg) opreed, is als busstrook ingericht. Omgekeerd zullen bussen die uit het Researchpark komen ook vlotter het bedrijventerrein kunnen verlaten, dankzij de nieuwe, rechtstreekse aansluiting op het kruispunt.

Resem maatregelen met veel partners

De herinrichting van het kruispunt maakt deel uit van een resem maatregelen waartoe Wegen en Verkeer (Vlaamse overheid) zich verbond samen met De Lijn Vlaams-Brabant, Voka Vlaams-Brabant, de stad Leuven, de provincie Vlaams-Brabant, Interleuven, UC Leuven-Limburg en CVO Volt. In het kader van een samenwerkingsovereenkomst die in maart 2016 werd afgesloten, werd onder andere het busaanbod verdubbeld en werd ook een app ontwikkeld die het woon-werkverkeer in dit gebied in kaart moet brengen, zodat het mobiliteitsaanbod in de toekomst nog verbeterd kan worden.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans