Kookpotten vatten vuur

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
264 Views
door Stefan Van de Weyer

De brandweer moest zaterdagochtend en -voormiddag twee keer in actie komen als gevolg van potten die op het vuur bleven staan. Als gevolg hiervan ontstond er felle rook in beide flatgebouwen en moesten deze even ontruimd worden.

Een 31-jarige man liep zaterdag voormiddag brandwonden op aan de arm, dit op de eerste verdieping van een flat in een blok in Sint-Maartensdal. Een kookpot met olie die op het fornuis stond, vatte plotseling vuur. De bewoner slaagde er in het vuur zelf te blussen nog voor aankomst van de brandweer, maar liep daarbij verwondingen op aan een arm. Ondertussen was het brandalarm van het gebouw door de rookontwikkeling in werking getreden en alle bewoners haastten zich naar buiten. De brandweer verluchtte het gebouw. Daarna mochten de bewoners weer naar binnen. De schade in het appartement was beperkt en het bleef bewoonbaar. De man die brandwonden opliep, werd overgebracht naar het UZ Gasthuisberg.

De brandweer moest zaterdagochtend uitrukken voor een brand in een flatgebouw in de Donkerstraat. Eén van de bewoners had een kookpot op het vuur staan maar was in slaap gevallen. De pot vatte vuur met een felle rookontwikkeling tot gevolg. Het brandalarm trad in werking en de bewoners haastten zich naar buiten. De bewoner van de flat waar de pot had vuur gevat, kon de brand zelf blussen. Niemand raakte gewond. Na het verluchten van het gebouw mocht iedereen weer naar binnen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer