Koning Filip en koningin Mathilde bezoeken Leuven

De Koning en de Koningin brengen vandaag een bezoek aan Leuven, de provinciehoofdstad van Vlaams-Brabant. Daarmee wordt de spits afgebeten in hun reeks van blijde intredes in alle provincies van het land. Het centrale thema van het bezoek aan Leuven is jong artistiek talent met als hoogtepunt optredens in Het Depot.

Hoog bezoek in Leuven. Koning Filip en koningin Mathilde worden ontvangen op het stadhuis met een receptie, groeten daarna het volk op de Grote Markt en het R. De Somerplein en trekken vervolgens naar het Martelarenplein. Rond de middag krijgen Koning Filip en Koningin Mathilde daar een exclusief optreden voorgeschoteld in muziekcentrum Het Depot. Jongeren krijgen hierbij de kans om hun talenten te tonen aan het koningspaar. Het provinciale initiatief dat daarbij centraal staat is Rockvonk. 

Willow

“Rockvonk heeft al vele bands een duwtje in de rug gegeven. We denken dan bijvoorbeeld aan Float Fall, die recent hun eerste concert in New York versierden, en aan The Herfsts die deze zomer optraden in Chengdu (China). Maar ook Willow, Jasper Erkens of The DeVilles stonden ooit in de finale in het Depot in Leuven”, zegt Luc Robijns, gedeputeerde voor Jeugd. “De finale van Rockvonk is geen eindpunt maar net het begin van een traject”, voegt hij er nog aan toe. “We zijn bijzonder vereerd dat we onze provinciale muziekwedstrijd mogen voorstellen aan het koningspaar. En al even blij dat Willow bereid was om alle eerdere deelnemers aan Rockvonk te vertegenwoordigen”, besluit gedeputeerde Luc Robijns. Meer info:www.rockvonk.be en www.vlaamsbrabant.be/jeugd

Programma Blijde Intrede

11.00 – 11.45 : Officiële ontvangst en receptie – Stadhuis van Leuven

Kennismaking met de officiële vertegenwoordigers in de provincie en met de verdienstelijke inwoners op het vlak van welzijn, cultuur, bedrijfsleven en sport.

11.45 – 12.15 : Feestelijke wandeling en begroeting bevolking – Grote Markt, De Somerplein, begin Bondgenotenlaan

12.20 – 13.15 : Promotie van jong artistiek talent – Het Depot, Martelarenplein

Artform met ‘Slam Poetry’, Fabuleus met ‘Girls’, LUCA (Lemmens) met ‘De goede mens van Sezuan’, Rockvonk met Willow.

13.15-14.30 : Werklunch ‘Hoe Vlaams-Brabant steeds internationaler evolueert’

Internationalisering van het onderwijs, van KMO’s, van de samenleving.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel