Kleuters leren Ethiopië kennen met scholenkoffers van Dertiende Ster

Stefan Van de Weyer
10 maanden geleden
156 Views
door Stefan Van de Weyer

Dertiende Ster uit Bertem werkt, met steun van de provincie Vlaams-Brabant, het project ‘Breaking the Cycle’ uit in Ethiopië. In Vlaams-Brabant laat Dertiende Ster tegelijkertijd leerlingen op een ervaringsgerichte manier kennismaken met Ethiopië. Dit doen ze met scholenkoffers voor het basisonderwijs. Op vrijdag 19 mei leren kleuters van de Vrije Basisschool De Bosstraat in Wilsele met deze koffers meer over Ethiopië.

Dertiende Ster steunt ontwikkelingsprojecten in Ethiopië. Met de steun van de provincie Vlaams-Brabant werken ze mee aan het project ‘Breaking the Cycle’ waarbij ze de plattelandsvlucht uit het landelijke Debark district naar de stad Gondar tegengaan. Die ervaringen worden vertaald  via educatieve scholenkoffers die Dertiende Ster ter beschikking stelt van scholen, jeugdbewegingen en verenigingen in Vlaams-Brabant. Op die manier leren kinderen en jongeren op een ervaringsgerichte manier over Ethiopië.‘Als provincie stimuleren we kwalitatieve projecten in het Zuiden die tegelijkertijd een inhoudelijk luik hebben over wereldburgerschap in Vlaams-Brabant’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor Noord-Zuid. ‘Het project ‘Breaking the Cycle’ is hier een goed voorbeeld van. Daarom ondersteunden we Dertiende Ster de voorbije 3 jaar voor een totaalbedrag van 60.000 euro’.

Op vrijdag 19 mei gaan de kleuters van juf Nele van de Vrije Basisschool De Bosstraat uit Wilsele aan de slag met de scholenkoffer van Dertiende Ster. Gedeputeerde Tie Roefs licht de provinciale steun voor dit project toe en kadert dit binnen het Noord-Zuidbeleid.

Lieve Snauwaert van Dertiende Ster geeft uitleg over ‘Breaking the Cycle’ en de scholenkoffers.

Silia Robberechts, directeur van VBS, legt uit waarom de school aan de slag gaat met de kleuterkoffer.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer