Klas 6A van Paridaens wint finale van Leuvense duurzaamheidsquiz

Stefan Van de Weyer
6 maanden geleden
door Stefan Van de Weyer

De grote finale van de Leuvense duurzaamheidsquiz vond zeer recentelijk plaats. Vier klassen van evenveel Leuvense basisscholen gooiden al hun kennis over milieu en duurzaamheid in de strijd voor een leuke prijs. De quiz kadert in het milieuzorgproject voor scholen van de stad Leuven: Leuvense Klimaatscholen.

De duurzaamheidsquiz wil leerlingen op een leuke manier sensibiliseren voor verschillende aspecten van milieu en duurzaamheid. De quizvragen zijn geformuleerd op maat van de leerlingen en sluiten nauw aan bij hun leefwereld. Door antwoorden te zoeken en te bespreken in de klas, kunnen kinderen actief meewerken aan concrete oplossingen voor milieu- en duurzaamheidskwesties.

De grote finale
De vier klassen, van vier scholen, die het beste scoorden in de voorronde streden om de overwinning. De laureaten van dit jaar waren:

  • SKLO, 5de leerjaar
  • Don Bosco Sint-Lambertus, 6A
  • De School Heffel, 6de leerjaar
  • Paridaens, 6A

De winnaar van de finale was klas 6A van Paridaens. Deze klas kreeg een bon van vijftig euro van de Wereldwinkel. Daarmee kunnen zij in de klas een duurzaam feestje bouwen.

Op de tweede plaats eindigde De school Heffel, op drie Don Bosco Sint-Lambertus en tenslotte SKLO. De scores lagen echter zeer dicht bij elkaar.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer