Kiss-and-ride aan GBS Klimop Wespelaar

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Gehaaste ouders die hun kinderen ’s morgens afzetten aan de schoolpoort veroorzaken vaak gevaarlijke verkeerssituaties aan GBS Klimop Wespelaar. Na de paasvakantie zullen ouders ’s morgens gebruik kunnen maken van de parking van het nabijgelegen Arboretum Wespelaar als kiss-and-ride-zone.

De verkeersproblematiek aan de schoolpoort van GBS Klimop in Wespelaar is niet nieuw en ook niet uniek. De drukte aan de schoolpoort aan het begin en einde van de schooldag brengt kinderen vaak in gevaarlijke verkeerssituaties. Vooral ’s morgens stelt dat probleem zich.

Na overleg van het gemeentebestuur met de verantwoordelijke van het Arboretum Wespelaar en een delegatie van de ouderraad, werd een akkoord bereikt om de parking van het Arboretum ’s morgens open te stellen als kiss-and-ride-zone. Na de paasvakantie is er een testfase waarbij de parking voor schooltijd open zal zijn tot uiterlijk 9 uur. Het terrein kan doorheen de dag niet gebruikt worden als permanente parkeerzone.

Dankzij de inzet van de verschillende partners wordt de gevaarlijke verkeerssituatie rond GBS Klimop ’s ochtends deels opgelost.  Uiteraard blijven sensibilisering en verdere maatregelen noodzakelijk om te werken aan een verhoogde verkeersveiligheid voor de kinderen. Op een later tijdstip volgt er nog een overlegmoment met de ouderraad van Klimop en de verantwoordelijke van het Arboretum om verdere afspraken te maken.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer