Kinderfietstocht ‘Dwars door Meerdaalwoud’

Op zaterdag 23 maart organiseert Broederlijk Delen voor de tweede maal de kinderfietstocht ‘Dwars door Meerdaalwoud’. Deze fietstocht vindt plaats in het kader van de campagne ‘Geef Molly een kans en stop de honger!’ Met dit initiatief spreekt de ontwikkelingsorganisatie een sportief, jong publiek aan en zamelt hij geld in voor projecten in onder meer Oeganda.
Aankomst en finish zijn voorzien in Don Bosco in Oud-Heverlee. Meter van de actie is ketnetwrapster Sien Wynants. Zij is afkomstig uit de regio, namelijk uit Kessel-Lo. 
Sien: ‘Ik vind het sowieso fantastisch dat ik door mijn werk als wrapper iets meer kan betekenen voor een goed doel en ik koos voor deze fietstocht omdat ik kinderen graag aanzet tot sporten en omdat ik ook voor een goed doel wou kiezen dat mensen ter plaatse helpt.’ Kinderen die deelnemen aan Dwars door Meerdaalwoud gaan voor een dubbele uitdaging. Ze zamelen geld in voor de armste kinderen in Oeganda en fietsen op 23 maart 15 of 25 km door het Meerdaalwoud. Bovendien krijgen ze de kans om Sien te ontmoeten. Kinderen kunnen zich individueel of in groep inschrijven via dwarsdoormeerdaalwoud@gmail.com. Daarna ontvangen ze hun sponsorkaart.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel