Kinderfiets kan je nu ook huren: 60 euro per jaar

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Velo vzw en de stad Leuven hebben een nieuw project op poten gezet: Velokadee. Dat is een verhuurdienst voor kinderfietsen, waarbij ouders een fiets voor hun kind tot 12 jaar kunnen huren voor 60 euro per jaar.

Velo vzw heeft verschillende projecten lopen om meer mensen op de fiets te krijgen. En deze keer richt ze zich op de allerkleinsten. “We hopen, als we meer kinderen aan het fietsen krijgen, dat ze later ook vaker de fiets gaan gebruiken. In plaats van, zoals veel volwassenen vandaag, de auto te nemen om amper 5 kilometer te overbruggen”, klinkt het bij Velo.

Kinderfietsen zijn duur, temeer omdat ze regelmatig moeten vervangen worden als kinderen eruit groeien. En daar heeft Velokadee een oplossing voor: het verhuurt kwalitatieve kinderfietsjes voor 60 euro per jaar of 12 euro sociaal tarief. Voor dat geld krijgen huurders een aantal extra’s: een kwaliteitsvolle, ergonomische en genderneutrale fiets, een meegroeisysteem (je kan de fiets inruilen wanneer je kind een groter model nodig heeft), gratis herstellingen, hulpmiddelen zoals steunwieltjes, een gratis cijferslot. Enkel bij diefstal of verwaarlozing wordt een compensatie gevraagd.

Meer info: www.velokadee.be

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans