Kinderen runnen halve dag Albert Heijn in Aarschot Vlajo Talentenstage voor leerlingen van het zesde leerjaar

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

In het Albert Heijn-filiaal in Aarschot kwamen leerlingen uit het zesde leerjaar van basisschool Sancta Maria Aarschot een halve dag meedraaien onder het goedkeurend oog van de klasleraar en directrice Rita van Aelst. In totaal hebben meer dan honderd leerlingen van het zesde leerjaar uit diverse Vlaamse basisscholen recentelijk een halve dag stage gelopen in verschillende winkels van supermarktketen Albert Heijn. Het gaat om een onderwijsproject van Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo). De stage daagt leerlingen uit om in een niet-schoolse omgeving hun ondernemende kwaliteiten in te zetten. Na afloop ontvingen alle kinderen een talentendiploma.

De leerlingen kunnen aan den lijve ondervinden dat attitudes en vaardigheden zoals stiptheid, netheid, initiatief tonen en dergelijke niet alleen op school, maar ook in het bedrijfs- en het dagelijks leven belangrijk zijn. “De leerlingen solliciteerden op basis van hun interesses en hun talenten op een creatieve en speelse manier voor een bepaalde functie in de supermarkt”, zegt Jurn Van den Meerssche, hoofdcoördinator basisonderwijs bij Vlajo en ontwikkelaar van de talentenstage. “Mee op stap met de supermarktmanager, de winkelrekken vullen, klanten onthalen… Al deze taken namen ze tijdens de talentenstage op zich. Het vaste personeel van Albert Heijn begeleidde de leerlingen.”

“Voor Albert Heijn was het ontzettend fijn om deze jongeren een eerste werkervaring te bezorgen en hen zelf hun talenten te laten ontdekken”, zegt Jurgen Van der Vekens, operationeel manager van Albert Heijn België.

Na afloop reikte Aarschotse burgemeester André Peeters de talentendiploma’s uit. Ook hij juicht het initiatief toe: “Een brede, uitdagende leeromgeving doet jongeren al hun talenten aanspreken en ontwikkelen. Ze moeten hun grenzen leren aftasten, maar ze ook verleggen. Via dit initiatief hebben ze alvast hun eerste stappen in de bedrijfswereld gezet!”

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer