Kinderdagverblijf Holsbeek wil uitbreiden

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Kinderdagverblijf De Sterrekes, aan de Rotselaarsebaan in Holsbeek, wil zijn vestiging uitbreiden. Daardoor zou het op termijn 57 kindjes kunnen opvangen, 11 meer dan nu.

De gemeente is eigenaar van het terrein en kende een recht van opstal toe aan De Sterrekes in 1992. Om bij de Vlaamse overheid subsidies te kunnen krijgen voor de uitbreiding van het gebouw, moet de Sterrekes een contract kunnen voorleggen van minstens 30 jaar, de afschrijvingstermijn van het gebouw. De gemeente verlengt daarom het recht van opstal met 30 jaar, zodat het loopt tot 2052. In ruil voor het ter beschikking stellen van de grond verbindt De Sterrekes zich ertoe het kinderdagverblijf verder uit te baten ten dienste van de jonge ouders en kindjes van Holsbeek.

Het terrein waarover De Sterrekes beschikt, blijft het zelfde. De uitbreiding van het gebouw zal op dit zelfde terrein gerealiseerd worden (in de richting van de sportschuur). Het grasplein tussen het kinderdagverblijf en de bushalte blijft dus behouden.

In deelgemeente Nieuwrode heeft De Sterrekes ook nog 42 opvangplaatsen op 2 locaties. Het contract voor de vestiging in het oud gemeentehuis van Nieuwrode werd ook verlengd door de gemeente.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans