Kesselse Feesten staan voor de deur

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
414 Views
door Kirsten Bosmans

In park Heuvelhof start morgen de 49ste editie van de Kesselse Feesten. Die duren tot maandagavond 5 juni. Het volksfeest wordt door de vzw Kesselse Feesten georganiseerd voor de bewoners van Kessel-lo en omstreken.

Nieuw dit jaar is dat de feesten vrijdagavond officieel geopend worden in het oud-gemeentehuis van Kessel-lo met een optreden van ‘The Van Rose Circus Combo’ en een receptie. In datzelfde oud-gemeentehuis wordt het hele weekend een forum gegeven aan plaatselijke kunstenaars. Traditioneel stelt kunstkring ’t Vensterke haar kunstwerken tentoon in haar atelier op de zolder. Op het gelijkvloers toont Geert Lesage zijn schilderwerk aan het grote publiek.

Ook een heel weekend beschikbaar: kermisattracties voor groot en klein, een schminkstand en springkasteel voor de kleinste, en gezellige terrasjes met drankjes en lekkernijen. Die worden uitgebaat door de lokale verenigingen Uten Lieminghen, KVC Kessel-lo 2000 en De Mannen van ’74.

Op zaterdagnamiddag geeft ‘Leuven Lions American Football’ demonstraties van haar sportieve activiteiten, op zondagnamiddag doet schermclub ‘Parcival’ hetzelfde. Maandag wordt het park van ’s morgens gevuld door de rommelmarkt en vanaf 15 uur kan je flaneren langs de Feestmarkt.

De vzw Kesselse Feesten probeert extra aandacht te besteden aan mobiliteit en parkeergelegenheid. Zo kan je parkeren aan het zwembad (Stadionlaan 4, Kessel-Lo), op de parking tegenover het park en aan de begraafplaats in de Kortrijksestraat. Op zondag en maandag kan men ook parkeren op de parking van Delhaize (Diestsesteenweg 545,Kessel-Lo). Er worden 2 fietsenparkings voorzien in het park: één aan de ingang Diestsesteenweg en één aan de ingang Borstelsstraat. Er is tevens een bushalte vlak aan de ingang van het park op de Diestsesteenweg.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans