KESSEL-LO Oxfam-Wereldwinkel Kessel-Lo bestaat 20 jaar

De Oxfam-Wereldwinkel in Kessel-Lo bestaat 20 jaar en dat wordt dit weekend gevierd met Open-Cadeaudagen. Ook morgen kan u nog terecht in de wereldwinkel tussen 10 tot 18 uur.

“Van bij de start in de winter van 1993 konden de wereldwinkeliers van Kessel-Lo er volop tegenaan gaan in een lokaal van de Parochiale Werken Blauwput in de Lindensestraat”, aldus de drijvende krachten achter de wereldwinkel. “Om de klanten beter te dienen en om de boodschap beter kenbaar te maken kochten we in 1999 het huis aan de Leuvensestraat 38, vlak bij het De Becker Remyplein. De gemeenschap van Kessel-Lo was bereid ons financieel te helpen met giften en een lening die nu bijna is afbetaald. De inrichting verliep vlot door de inzet van vele vrijwilligers en met de hulp van Wonen en Werken.”

Voedselteam

“Na al die tijd gaat het ons nog altijd goed alhoewel de Wereldwinkel al lang niet meer de enige is die producten van eerlijke handel aanbiedt. Maar als je bij ons koopt, en niet in het grootwarenhuis, steun je niet alleen het Zuiden maar ook onze beweging in het Noorden. Ons productenaanbod is doorheen de jaren blijven evolueren net zoals de kleur van onze haren. Wij ontvangen nieuwe vrijwilligers met open armen. Fair trade is goed maar onvoldoende. Daarom herbergt onze Wereldwinkel sinds enige tijd ook een depot van een Voedselteam en zijn we lid geworden van de VZW Leuven Klimaat Neutraal 2030.” #leuven

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel