KESSEL-LO: CD&V fietst de trap op

CD&V Kessel-Lo voerde actie voor de bereikbaarheid per fiets, kinderwagen en rolstoel van de woningen in het binnengebied en de panden aan de Centrale Werkplaatsen op de Diestsesteenweg. Gemeenteraadslid Karin Brouwers: “We pleiten voor een betere signalisatie.”

De fietsparkings voor ondermeer de Carrefour Express, de Christelijke Mutualiteit en de integratiedienst situeren zich op de achterliggende Atelierstraat. Die is van de Diestsesteenweg gescheiden door verschillende trappenpartijen. Fietsers die reglementair willen parkeren, moeten dus rondrijden via de Smidsestraat naar de Atelierstraat. 

Gemeenteraadslid Karin Brouwers: “Fietsers weten niet goed hoe ze naar de fietsbeugels kunnen rijden of zien op tegen de omweg. Ik heb al regelmatig fietsers zien sleuren met hun fiets tot boven op de Atelierstraat. Wij pleiten voor een betere signalisatie en op zijn minst een fetsgoot, of liever nog een hellend vlak.” 

Kleine ingrepen

Buurtbewoonster Gerda Ceulenaere van de Ketelmakerij bekijkt het ook van de andere kant: “Wie vanuit het binnengebied van de Centrale Werkplaatsen met een fiets, kinderwagen of rolstoel snel wil doorsteken naar de Diestsesteenweg, wordt verplicht een ommetje te maken via de Smidsestraat. De toegankelijkheid van dit nieuwe project kan beter. Wellicht volstaan enkele kleine ingrepen.”

CD&V Kessel-Lo vraagt dus aan het stadsbestuur om concrete maatregelen te nemen om de toegankelijkheid voor fietsers, kinderwagens en rolstoelgebruikers op het gerealiseerde deel van het stadsontwikkelingsproject Centrale Werkplaatsen te verbeteren. #leuven 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel