Kerstnocturne in de Wandelingenstraat

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De handelaars van de Mechelsestraat, Vismarkt en Wandelingenstraat organiseren dit weekend een kerstnocturne in de Wandelingenstraat. Die krijgt dit jaar de titel ‘Paz, Luz e Amor’, wat zoveel betekent als vrede, licht en liefde in het Portugees.

“Donkere dagen, verdeeldheid, angst… Het zijn zeker niet de fijnste berichten die we dagelijks te horen krijgen. Toch blijven wij ons verenigen en nemen we initiatieven. Dat vraagt veel (goede) energie, maar het is de enige juiste reactie”, klinkt het.

De Mechelsestraat, Vismarkt en Wandelingstraat staan bekend om hun speciaalzaken. Gedreven, fiere handelaars die de klant centraal zetten. Vanuit dit idee namen Tom Nackaerts en Peter Van Dessel van bloemenzaak Young Amadeus het initiatief om de eindejaarsperiode feestelijk in te zetten met een avondnocturne. Deze nocturne is ondertussen dé verwenavond voor de klanten en kan jaarlijks rekenen op meer en meer bezoekers. Deze 7de editie wordt in de Wandelingstraat gepland. Gespecialiseerde voedingszaken verhuizen naar één van de ‘foodchalets’ die daar worden opgebouwd. Kaasmeester Elsen, Oesterspecialist De Walvis, restaurant La Stanza en Natuurwijnen Surlie maken er een heerlijke gourmetmarkt van. Ook de andere modezaken blijven open tijdens dit event. Doordat iedereen dicht bij elkaar komt, belooft het nog gezelliger te worden dan de vorige edities.

Deze keer is de insteek Portugees. Dat heeft alles te maken met de muzikale gasten: Ana Cosme en Nuno Margarido Lopes. Ana is soprane, Nuno is huispianist van Operahuis Sao Carlos in Lissabon. Nuno is daarenboven ook de oprichter en bezieler van jeugdkoor Coro jovem, verbonden aan het operahuis en een vaste waarde in het Portugese muzieklandschap. Leuven kreeg vorig jaar een bijzondere plaats in hun hart, en ze zijn dan ook zeer blij terug te kunnen keren.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans