Kerstinkopen met de bus in Leuven: voordelig, makkelijk en snel naar het centrum Kies voor de bus tijdens winkelweekend van 17 en 18 december

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Voor kerstinkopen en een bezoekje aan Wintertijd of de kerstmarkt is de bus in Leuven dit weekend het ideale vervoermiddel. Winkelaars en bezoekers kunnen rechtstreeks en voordelig met de bus naar de stad voor twee euro. Ze kunnen ook hun auto achterlaten aan de rand en gebruik maken van gratis pendelbussen of de P+Bus parkeerformule. Samen met de stad wil De Lijn met deze acties de verkeersdrukte in en rond Leuven beperken.

Het hele weekend voor twee euro heen en terug

Op alle lijnen die rechtstreeks naar Leuven rijden, kunnen reizigers bij de chauffeur terecht voor een Winkelbiljet van twee euro. Het biljet is dit weekend uitzonderlijk niet alleen op zaterdag maar ook op zondag geldig voor een heen- en terugreis. Ook op vrijdag 23 december kunnen reizigers er gebruik van maken. Een parkeerplaats zoeken is niet nodig, afstappen kan bijvoorbeeld pal in het centrum op het Rector De Somerplein of aan het station.

Met de bus naar Wintertijd

Tijdens Wintertijd legt de stad samen met de kerstmarkt en Liefst Leuven gratis pendelbussen in tussen twee randparkings en het centrum van de stad. Deze bussen rijden in het weekend van 14 tot 23 uur van Parking Philipssite en Parking Vaartkom rechtstreeks naar het centrum. Op weekdagen is dat vanaf 18  uur tot 23 uur.

Winkelpendel Wetenschapspark

Op parking Wetenschapspark Arenberg kunnen bezoekers aan Leuven hun auto op zaterdag gratis achterlaten dankzij een actie van de stad. Een pendelbus verbindt deze parking, ook gratis, elke tien minuten met de halte Dirk Boutslaan in het centrum. Deze formule blijft ook op de zaterdagen na de kerstperiode van kracht.

P+Bus

Wie zijn auto achterlaat op één van de deelnemende parkings kan zeven dagen op zeven gebruik maken van de P+Bus parkeerformule. Op vertoon van hun parkeerticket rijden gebruikers gratis met de (gewone) bus naar het centrum van Leuven en terug. Dat kan in parkings De Bond, Heilig Hart, NMBS, Philipssite, Teken (Gasthuisberg) en Vaartkom.

Autodruk beperken

In samenwerking met de stad wil De Lijn de verkeersdrukte op de grote assen naar Leuven en in de binnenstad beperken, zeker tijdens één van de drukste winkelweekends van het jaar.

Informatie voor de reiziger

Reizigers kunnen op www.delijn.be/leuven terecht voor meer informatie.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer