Kerstconcerten in Gasthuisberg en Pellenberg

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Een ziekenhuis is niet alleen een plaats voor medische zorg en klinisch onderzoek, maar ook een plek waar verdriet, pijn, vriendschap en hoop een belangrijke rol spelen. Daarom organiseert UZ Leuven elk jaar in december enkele kerstconcerten. Vanavond vindt het eerste kerstconcert plaats in campus Gasthuisberg.

UZ Leuven organiseert al meer dan 28 jaar kerstconcerten. Voor patiënten, bezoekers en medewerkers is het een moment om samen te genieten van de warme kerstsfeer. Patiënten kunnen onder begeleiding met hun rolstoel of bed naar het concert gebracht worden en na afloop terug naar de kamer. Tijdens het concert is er continu medisch toezicht.

Dit jaar staan er twee kerstconcerten op het programma. Vanavond om 20 uur geeft zanggroep Moi Kochani het startschot in campus Gasthuisberg met een selectie van warme en swingende kerstliederen. Op maandag 19 december om 19.30 uur treedt het vierstemmige popkoor ItTakes4 op in campus Pellenberg met een mooie mix van traditionele en poppy kerstliedjes.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans