Kelderbrand in de Tessenstraat

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De hulpdiensten moesten zaterdagavond rond 18 uur uitrukken voor een kelderbrand in een flatgebouw in de Tessenstraat. Toen de eerste politieploeg ter plaatse kwam, sloegen er vlammen uit het keldergat en hing er een dikke rook. De Fonteinstraat en Brouwersstraat werden afgesloten voor het verkeer om de brandweer toe te laten haar werk te doen. Het flatgebouw werd ontruimd.

Ook de ziekenwagen en de MUG kwamen ter plaatse, enkele personen hadden namelijk wat last van de rook. De brand was ontstaan nadat een wagen op onbekende wijze vuur had gevat. Er zijn geen aanwijzingen van brandstichting. Er stonden geen andere wagens in de buurt van de auto die vuur vatte.  De brandweer had de brand snel onder controle. Na het blussen moest er nog een uurtje geventileerd worden.

Door de brand was de elektriciteitskast volledig in vlammen opgegaan waardoor het gebouw zonder elektriciteit zat. Ook de gasaansluiting liep schade op en werd afgesloten. De bewoners moesten de nacht elders doorbrengen. Voor wie niet bij familie of vrienden terecht kon, werd samen met het OCMW naar een oplossing gezocht.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer