Keerbergen steunt ondernemers via begeleidings- en coachingstrajecten

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Keerbergen verschaft zijn ondernemers coachings- en begeleidingstrajecten aan om hun economische positie te versterken. Het is voor het tweede jaar op rij dat ze dit initiatief ondernemen.

Het voorbije jaar namen in de gemeente acht handelaars deel aan het project ‘Commerciële inspiratie’, een trajectbegeleiding. Deze werd gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid ism Unizo en WES, en was bedoeld voor gevestigde detailhandelaars, dienstverleners en horeca-uitbaters in het kader van innovatie van hun zaak.  De coachingstrajecten werden ongeveer rond eind 2017 afgerond.

In navolging daarvan wil Keerbergen haar plaatselijke ondernemers laten instappen in andere coachingstrajecten, eveneens met terugbetaling van de deelnemerskost op voorwaarde dat het volledige traject zoals aangeboden, wordt doorlopen. De handelaars kunnen kiezen uit vijf formules:

Go 4 Business: een objectief klankbord bij de opstart van een onderneming
Go for finance: aan de basis van een financieel plan en /of boekhoudkundige cijfers zal de financieringsbehoefte bekeken worden
Jobstap: biedt ondersteuning qua personeelbeleid
Road to Action: gedetailleerde en constructieve check-up van de nieuwe onderneming.
Road to Growth: begeleidingstraject voor ondernemers die op een kantelmoment staan en de firma willen bedrijf willen verstevigen

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer