Kasteel van Horst blijft hele jaar gesloten

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Het Kasteel van Horst, beter bekend als het kasteel van de Rode Ridder, blijft voor de rest van het jaar afgesloten voor het publiek. Dat heeft een team van experts beslist nadat enkele weken geleden een stuk metselwerk naar beneden kwam.

Een deel van het Kasteel van Horst is gerestaureerd, maar de rechtervleugel moet nog onder handen worden genomen. Daar viel een tijd geleden een stuk metselwerk omlaag. Reden genoeg voor beheerder Herita om de stabiliteit te laten onderzoeken. Daaruit blijkt nu dat enkele ruimtes in het gebouw, die nog niet gerestaureerd werden, niet meer veilig zijn om bezoekers te ontvangen. Ook de toegangsburg verkeert in slechte staat. En dus besliste Herita om het kasteel, en die van de kasteelshop, tot eind 2017 dicht te houden voor het grote publiek. Het domein blijft wel toegankelijk voor wandelaars en fietsers, net als brasserie Wagenhuis.

Bedoeling is dat de rechtervleugel op termijn ook wordt gerestaureerd. Daarmee zouden alle problemen van de baan zijn. Herita stelt nu plannen op voor de werken.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans