Kampvuurconcerten aan Kasteel van Horst

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Agentschap Natuur en Bos en Het Wagenhuys ondersteunen de organisatie van vier kampvuurconcerten in de boomgaard aan het Kasteel van Horst in Holsbeek. Zaterdagen 19 en 26 mei en 2 en 9 juni bieden de Kampvuurconcerten muziek in zijn puurste vorm, met vuurkorven, kaarslicht en een select publiek op voelafstand van de artiest.

Zonder lichteffecten, ingewikkelde visuele experimenten of overdonderende geluidsmuren. Een voor het publiek onvergetelijke ervaring. Zelden komt de bezoeker zo dichtbij z’n muzikale held en is er de kans om precies te horen hoe goed een artiest echt is. Een gedenkwaardige avond.

Opwarmen kan aan een gezellige buitenbar met vuurkorven, er zijn frisse dorstlessers en verkwikkende drankjes te verkrijgen, samen met zomerse streetfood, in de schaduw van het Kasteel van Horst. Maar vooral vier muzikale parels op evenveel dagen!

Nestel je in het gras, naast het kampvuur en geniet van volgende intieme optredens:

19 MEI – 20u : MAURO PAWLOWSKI solo

Mauro Pawlowski is een man met duizend muzikale gezichten. Hij is zowel frontman, gitarist, zanger als brulboei. Dichter, songschrijver en podiumduivel. Als gitarist van dEUS en sidekick van Tom Barman bracht hij Belgiës grootste rockband op eenzame hoogtes. Hier stopt hij nu mee. Gelukkig was er één constante en dat is Mauro zelf. En die Mauro komt in de schaduw van het Kasteel van Horst een exclusief Kampvuurconcert spelen.

26 MEI – 20u : DAAN akoestisch in duo met Isolde

In het jaar dat DAAN ‘Nada’, zijn meest ingetogen en organische plaat tot nu toe, op ons losliet, speelt hij solo, alleen aan zijn piano, in de schaduw van het Kasteel van Horst. Totaal anders dan de shows die hij met full band geeft, gebruikt hij zijn intimistische solo-optredens om zijn meest persoonlijke teksten te brengen, waarbij de melodieën helemaal tot op het (piano)bot uitgekleed worden. Hij wordt begeleid door zijn vaste muzikante Isolde Lasoen, die zich op vibrafoon, trompet, percussie en met haar stem, ontpopt tot een poëtische multi-instrumentaliste. Kom genieten want zo heb je Daan nog nooit gezien !

2 JUNI – 20u : RAYMOND VAN HET GROENEWOUD solo

Raymond van het Groenewoud neemt even afscheid van zijn muzikanten en treedt solo voor ons op, met de voorstelling ‘Kreten & Gefluister’. Zijn liefde voor muziek is er daarom niet minder op geworden. Raymond: “Ik heb het gevoel dat ik er nu écht rijp voor ben. En misschien ook wel dankzij de schooldirecteur van een van mijn zonen. Hij vroeg me “wanneer ik nu eindelijk eens zonder begeleiding wou optreden. Zodat mijn stem al haar emoties kon tonen, zonder die storende muziek”. En kijk, ik heb hem zijn zin gegeven. Ik sloot me drie maanden op met piano en gitaar, met ‘Kreten & Gefluister’ als resultaat. Het is alsof ik bij de mensen thuis speel.”

9 JUNI – 20u : NOEMIE SCHELLENS & het Qotob Trio

Noémie Schellens, stadssopraan in Leuven, brengt aan het Kampvuur een gloednieuw programma in een verrassende samenwerking met het Qotob Trio (Bozar, Flagey, Ancienne Belgique,.. ). Het trio, opgericht door de Syrische cellist, brengt een minimalistische blend tussen Midden-Oosterse en klassiek-Westerse muziektradities. Samen met Noémie brengen ze een unieke mix van het klassieke opera- en liedrepertoire en de meer jazzy, filmische sound van het trio. Een kampvuur aan het Kasteel van Horst is de perfecte setting voor dit uniek concert.

Opgelet! er concert zijn er maar 300 tickets beschikbaar. Locatie: boomgaard aan het Kasteel van Horst, Horststraat 28 in Sint-Pieters-Rode. Info en tickets: www.kampvuurconcerten.be – www.facebook.com/kampvuurconcerten

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans