Kamperen in het midden van de stad

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Jongeren wiens hart sneller slaat bij het horen van woorden als kamperen in de stad en overdonderende sfeer, kunnen er maar beter voor zorgen dat ze er op zaterdag 30 april bij zijn. Die dag tovert een groep Leuvense jongeren samen met mijnLeuven Tuin de Walque om tot een gezellig kampeerterrein in de binnenstad en dat in combinatie met goede muziek, leuke workshops en lekker eten.

Urban Camping is op en top gezelligheid, maar wel in een ecologisch jasje. Zo staat alles wat er op 30 april gepland staat in het teken van Leuven (en de wereld) Klimaatneutraal, en dus ook de Leuvense Klimaatweek. Samen met heel wat lokale partners werkte mijnLeuven een mooi en divers programma uit, op maat van Leuvense jongeren. Je kan tijdens Urban Camping hangen op de tonen van Leuvens finest deejays, een T-shirt of tote bag zeefdrukken, petanquen en kubb spelen of je tricks uitproberen op een slackline. Ook komt de Bib Leuven langs met een caravan vol DIY boeken en duurzame literatuur. Jongeren, die deelnemen aan het project De Start-Up, tonen voor het eerst hun start-ups en producten: van gefrituurde ijsjes tot ecologische meubels en design.

Schepen Dirk Vansina: “Onze jeugd, de toekomst van morgen, is een belangrijke doelgroep binnen onze ambitie Leuven Klimaatneutraal 2030. We zetten met mijnLeuven, het jongerenlabel van de afdeling jeugd, daarom sterk in op de verspreiding van die duurzame gedachte. Urban Camping is dan ook een mooi toonmoment waarbij alle lokale, duurzame partners met een focus op jeugd verenigd worden.”

Urban Camping is één van de vele campings die deel uitmaakt van Camping Zero Emissie. Meer informatie hierover vind je op www.leuvenklimaatneutraal.be.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans