Judotalent Jorre Verstraeten tweede in Zagreb

Afgelopen weekend wist Jorre een knappe 2e plaats te behalen in het Croatische Zagreb. Hij won zijn 1e wedstrijd tegen de Italiaan 

Zijn volgende ronde wist hij in een nog snellere tijd af te werken, de Hongaar HORVATH Levente ging na 30 seconden ten onder. 

MAGOZZI Fabrizio na 1 minuut wedstrijd. Zijn volgende tegenstander de Brit Murphy Jack ging er eveneens aan na 2 minuten.

In de kwartfinale had hij een lastige Serviër met AKIMOV Kirill, de match duurde tot net voor het einde waar hij eveneens kon besluiten met een ippon. Dat bracht Jorre tot de halve finale, waar hij tegen de Israëliër GOLOMB Tomer uitkwam voor een plaats in de finale. Zeker geen gemakkelijke tegenstander, maar het jonge talent kon de situatie toch herpakken door ippon te scoren.

Dit levert alvast een finaleplaats en een eerste medaille op een Europacup op. Dit wil eveneens zeggen dat hij de minimumnorm bereikt heeft voor deelname aan het EK. In de finale wistt hij net niet voorbij de Italiaan PANTANO Angelo te geraken. Hij verloor nipt met Yuko. Een uistekend resultaat van Jorre die nu de stage zal meedoen om binnen enkele weken deel te nemen aan het internationaal tornooi te Bremen.

 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel