Judocentrum Leuven scoort twee medailles op Vlaams kampioenschap

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Op het Vlaams kampioenschap voor senioren (+21 jaar) veroverde Judocentrum Leuven een zilveren en een gouden medaille. Lise Luyckfasseel (-63 kg) pakte zilver en Heverleenaar Jorre Verstraeten (-60 kg) won al zijn kampen met ippon en werd terecht Vlaams kampioen. Daniel Perez (-90 kg), Max Fontaine (-73 kg) en Robin Meuwissen (-81 kg) lieten mooi judo zien maar konden jammer genoeg niet tot het podium doorstoten.

Lise Luyckfasseel (-63 kg) behaalde vlotte zeges tegen Ilse Desutter van de organiserende club Tielt en Silke Madou uit Nazareth. Daarna stond Lise tegenover de gemotiveerde en getalenteerde juniore, Selina Delen. Hoewel Lise de kamp licht domineerde stond er op het einde van de reguliere kamptijd een straf voor beiden op het scorebord. Golden score dus. Hierin nam Lise resoluut het voortouw en al snel kon ze met een mooie beweging een waza-ari laten optekenen. Meteen goed voor een finaleplaats tegen international Sandrine Billiet. In deze finale liep Lise jammer genoeg al vroeg in de wedstrijd een beetje ongelukkig tegen een score (waza-ari) aan. Door een hele wedstrijd achtervolgen, kwamen er drie strafpunten achter de naam van Billiet kwamen te staan. Een vierde straf en de daaropvolgende uitlsuiting kwam er echter niet. Desalniettemin een mooie tweede plaats voor Lise en een ticket voor het nationaal kampioenschap van 5 november. Lise bewijst hiermee dat ze op de weg terug is, dit podium is dan ook een mentale opsteker.

Op Jorre Verstraeten (-60 kg) stond op dit Vlaams kampioenschap geen maat. Hij walste over de tegenstand heen en deed dit met mooi en sterk judo. Op zijn weg naar de finale won Jorre van Dries Ponnet (Mortsel), Joran Schildermans (Lommel) en Siem Van Damme (Zemst). In die finale veegde Jorre al in de eerste minuut Gert Maes onderuit. Meteen ippon, een eerste plaats op dit regionaal kampioenschap en eveneens een ticket voor het nationaal kampioenschap, waar een aantal zeer sterke Waalse tegenstanders hem zullen opwachten.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer