Jongeren richten eigen winkel Cofteapie op

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Afgelopen vrijdag heeft Cofteapie zijn deuren geopend in de J.P. Minckelersstraat 20 in Leuven. De winkel, die een ruim assortiment koffie en thee aanbiedt, wordt gerund door een groep leerlingen van het 7de jaar Retailmanagement en Visual Merchandising van het Miniemeninstituut in Leuven.

De leeronderneming kwam tot stand met de hulp van UNIZO. Door zelf een onderneming uit de grond te stampen, krijgen de leerlingen de kans om ervaring op te doen in de praktijk. Stap voor stap komen ze te weten wat er allemaal komt kijken bij het opstarten van een eigen zaak: een startkapitaal zoeken, contracten met leveranciers afsluiten, de boekhouding bijhouden, een winkelruimte inrichten, reclame voeren, enzovoort. Dankzij het project stappen ze met beide voeten in de realiteit en ontwikkelen ze rechtstreeks contact met de werkvloer.

Cofteapie is een pop-up winkel die zich vooral richt op mensen die graag genieten van een lekkere kop koffie of thee. Tijdens een aangenaam bezoekje kan je rustig genieten van een verse koffie of thee en kennismaken met het assortiment, gaande van koffie en thee tot bijhorende accessoires. Regelmatig vullen nieuwe producten de  collectie aan.

Cofteapie is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 8 tot 17 uur, op zaterdag van 10 tot 18 uur, zondag en maandag gesloten.

 

Foto: Wilfried Rentmeesters

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans