“Jongeren motiveren om met de fiets naar school te rijden”

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Vanmorgen heeft Jong Groen Leuven een fietsstickeractie gehouden aan het Damiaanplein. Er werden stickers uitgedeeld aan fietsende scholieren met de tekst “Hier had ook een auto kunnen staan”.

Deze actie kaderde in de week van de mobiliteit. Jong Groen Leuven wilde scholieren die met de fiets naar school komen een hart onder de riem steken en hen zo motiveren om voor andere verplaatsingen ook de fiets te kiezen. De fiets is niet enkel de meest duurzame en gezondste vorm van transport, maar ook de snelste in steden zoals Leuven. Daarnaast blijkt uit studies dat fietsende shoppers positief zijn voor de lokale handel. Automobilisten geven per verplaatsing misschien meer uit, maar fietsers komen regelmatiger terug en geven bijgevolg meer uit op maandbasis en dan nog voornamelijk bij de kleinhandel. Met andere woorden, de fiets biedt alleen maar voordelen.

Aan de stickeractie was ook een wedstrijd verbonden. Scholieren kunnen de sticker op hun fiets plakken, er een gekke of leuke foto mee maken en op social media zetten onder de hashtag #LeuvenFietst. De foto met de meeste likes wint een fietspakket met lichtjes en fluovestje.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans