Jonge ondernemers staan met toppatissier in de keuken

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Afgelopen zondag stond Boule de Louvain, een team van jonge ondernemers van gemiddeld 16 jaar, samen in de keuken met Pieter De Volder. Pieter is de man achter het succesvolle Patisserie ZUUT op de Vismarkt, daarvoor was hij jarenlang patissier bij Jeroen Meus’ Luzine. Onder zijn begeleidend oog experimenteerden de jongeren met hun ‘boules de Louvain’: heerlijk roomijs gepaneerd met een gefrituurd korstje van o.a. speculaas, kokosschilfers en M&M’s.

De zes jongeren van Boule de Louvain kwamen nog maar enkele maanden geleden met hun concept op de proppen, maar hebben al een bijzonder drukke periode achter de rug. Boule de Louvain is namelijk één van de vier mijnLeuven-start-ups.

Jongeren goesting geven

“Jongeren goesting doen krijgen om te ondernemen is een nieuwe doelstelling die we ons dit jaar met mijnLeuven stelden”, zegt schepen van Jeugd Dirk Vansina. “Daarom werd in april De Start-Up opgestart.” De Start-Up is een ambitieus project waarbij jongeren hun ondernemersdromen in eigen handen nemen, een verfrissend concept uitwerken en dat samen uitbouwen tot een sterk merk.

Niet leiden maar begeleiden

“Durven experimenteren, skills aanscherpen en proeven van een eigen onderneming staan centraal in dit project”, aldus Vansina. “De jongeren vertrekken vanuit hun eigen creatieve ideeën en ontwikkelen zo een missie en visie voor de verschillende mijnLeuven-start-ups. Ze stellen een business- en marketingplan op en steken vervolgens zélf de handen uit de mouwen. Experts volgen alles nauwgezet op.”

Houd ze in het oog

Boule de Louvain treedt, net zoals de drie andere mijnLeuven-start-ups, de komende maanden pop-up-gewijs naar buiten op verschillende Leuvense evenementen. Eerder trakteerde Boule de Louvain de Leuvense speelpleinanimatoren al op ijs tijdens een zelfverklaarde Speelpleintoer Deluxe en zaterdag stonden ze nog op het Hogeschoolplein tijdens Half Oogst.

Op zondag 28 augustus kan je de ijsjes van Boule de Louvain zelf proeven op het Smoldersplein, in het kader van Autovrije Zondag. Houd hen zeker in het oog!

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans