JONG CD&V Leuven kookt voor studenten

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Tijdens één van de zwaarste periodes van het academiejaar besloot de jongerenafdeling van de Leuvense CD&V een geste te doen voor enkele studenten. Ze werden door de CD&V-jongeren uitgenodigd om de voeten onder tafel te schuiven en gezellig samen te eten.

Voorzitter Thijs Craane vond het een geslaagd samenzijn. “Studenten in Leuven, dat is van alle tijden. Dat hoeft dan ook geen conflict te zijn. We kunnen ook perfect voor elkaar zorgen. Zoals eens een avondje voor de studenten koken tijdens de examens.”

“Die zorg voor elkaar wordt in Leuven ook vertaald naar een concreet project: Casa Cura. Hierbij koppelt men een student aan een Leuvenaar, in een alternatieve vorm van samenwonen voor verschillende generaties. De student wint een goedkope stek, en de senior kan rekenen op extra huurinkomsten. Een mooie win-win en vooral een verrijkende sociale ervaring met deze revival van de kotmadamformule.”

Op het menu van de avond stond tomatensoep met balletjes, spaghetti bolognaise à la façon de tsjeef en als dessertje was er pudding. “Voor sfeer en gezelligheid, een dikke tien”, besluit Thijs.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans