Jobbeurs in Haacht blijft groeien

Stefan Van de Weyer
12 maanden geleden
49 Views
door Stefan Van de Weyer

Met 23 werkgevers bereikt de jaarlijkse jobbeurs in Haacht een nieuw hoogtepunt. Werkzoekenden konden zich vandaag op dinsdag 9 mei kandidaat stellen voor honderden vacatures uit diverse sectoren.

De beurs, georganiseerd door VDAB, staat als sinds 2009 op de gemeentelijke activiteitenkalender en vond oorspronkelijk in de Werkwinkel zelf plaats.  Acht bedrijven namen deel en lokten een honderdtal werkzoekenden.  Wegens aanzwellend succes verhuisde de beurs in 2013 naar GC Den Breughel met sindsdien jaarlijks een twintigtal bedrijven en afgelopen jaar meer dan 400 bezoekers.

Lokale initiatieven lonen de moeite

Bernard Ostyn, regiomanager VDAB Leuven: “Uit onze cijfers blijkt dat de werkloosheid in regio Haacht daalde in het afgelopen jaar van 1.512 naar 1.328 werkzoekenden.  Met deze daling van ruim twaalf procent scoort de regio opmerkelijk beter dan het gemiddelde in Vlaanderen dat op vijf procent ligt.  Investeren in lokale initiatieven zoals de jaarlijkse jobbeurs lijkt dus zeker z’n vruchten af te werpen.  Ook de regionale werkgevers zijn duidelijk vragende partij.  Naar volgend jaar toe gaan we zelfs uitkijken naar een nog grotere locatie.”

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer