Job- en opleidingsbeurs vindt plaats in Diest

Stefan Van de Weyer
9 maanden geleden
door Stefan Van de Weyer

Op dinsdag 2 oktober organiseren zes gemeenten (Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge), Taskforce Spitsregio Leuven, provincie VlaamsBrabant en de VDAB een zorgbeurs in Diest.

Jobs in de zorgsector
De vraag naar mensen die in de zorgsector willen werken, blijft zeer hoog, ook in onze regio. De sector is permanent op zoek naar goed opgeleide werknemers in de ouderenzorg, de kinderopvang, de gezondheidszorg, de jeugdzorg, de zorg voor personen met een handicap of het welzijnswerk.

Jobbeurs
Iedereen die interesse heeft, is welkom in Den Amer (Nijverheidslaan 24, 3290 Diest), van 13 tot 18 uur. Bezoekers kunnen kennismaken met een brede waaier aan vacatures en opleidingen in de zorgsector. 25 werkgevers en 7 opleidingsinstanties uit de onmiddellijke omgeving stellen zich voor. De leerlingen van de scholen in regio Aarschot-Diest en de werkzoekenden kunnen via
workshops en infostanden kennismaken met verschillende jobs. Veel jongeren hebben wel interesse, maar kennen de opleidingsmogelijkheden onvoldoende of denken enkel aan de meest gekende functies zoals verzorgende, zorgkundige, verpleegkundige of kinderbegeleider. Dit terwijl de sector ook op zoek is naar onder meer informatici, logistieke medewerkers,
technici en diverse hulpverleners.

Door de krachten te bundelen willen de lokale besturen, de provincie, VDAB en Taskforce Spitsregio Leuven (werkgroep van het burgemeestersoverleg Oost-Brabant), de zorgsector versterken en de werkzoekenden, het onderwijs en de ondernemingen bij elkaar brengen.

Meer informatie
Job- en opleidingsbeurs zorgsector regio Aarschot-Diest
Dinsdag 2 oktober 2018
CC Den Amer – Diest
13 – 18 uur
Voor meer info kan u terecht bij:
José Gonzalez, Stad Diest, jose.gonzalez@diest.be, 013 77 76 62
Ria Frederickx, VDAB, ria.frederickx@vdab.be, 013 35 85 13
Lies Verdonck, provincie Vlaams-Brabant, lies.verdonck@vlaamsbrabant.be, 016 26 79 83
Koen Neyens, Taskforce Spitsregio Leuven, koen.neyens@regioteam.be, 016 26 74 44
https://www.vdab.be/agenda/job-en-opleidingsbeurs-zorgsector

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer