Jeugd hoopt op Kringloopwinkel

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
93 Views
door Stefan Van de Weyer

Recentelijk gingen zes Landense jongeren van Atheneum D’Hek in discussie met Landense politici. Hun engagement bleek toen ze een voorstel fulmineerden om een Kringloopwinkel in te planten in hun gemeente.

Tijdens het debat maakten de jongeren onder andere duidelijk dat de huidige wegwerpmaatschappij hun zorgen baart. Ze stelden voor om een volksfeest in hun gemeente uit de grond te stampen en een kringloopwinkel op te starten. Deze aanbevelingen werden postief begroet door de politici.
Sinds september spraken de Landense jeugd vaak af om samen te debatteren over “bezit” in het kader van het project KRAS, een uniek jongeren participatieproject in Vlaanderen en Brussel, georganiseerd door Jeugddienst Globelink. Door inleving en debat in drie rollenspelen kregen de jongeren inzicht in het complexe thema “bezit” (de deeleconomie, de ongelijkheid in de wereld, enz…).

KRAS is een discussie- en rollenspel voor 16+. Het wordt bekeken als de opvolger van het Scholierenparlement en biedt jongeren de kans om hun onverbloemde mening en krasse denkpistes binnen een flexibele werkwijze te uiten.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer