Jan Delvaux en Jimmy organiseren driedaags Belpop-feest

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Muzikanten Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) zijn zot van Belgische popmuziek én zot van Leuven. Daarom trakteren ze hun geboortestad Leuven op een origineel en uniek kerstgeschenk: een denderend driedaags Belpop-feest. Het wordt het warmste weekend van het jaar.

Het feest start op vrijdag 16 december met een optreden van André Brasseur & band. De koning van de Hammondorgel viert op 11 december zijn 77ste verjaardag, en dat wordt 5 dagen later uitgebreid gevierd. Op zaterdag 17 december volgt een Belpop Quiz. Wie verdiende zijn studiegeld als pianist van Get Ready? Van welke groep is Ruben Block van Triggerfinger 4 jaar lang roadie geweest? En over welke architect heeft dEUS het in de gelijknamige hit? Het zijn kwesties waar Belpop-archivaris Jan Delvaux graag quizvragen van maakt. Afsluiten gebeurt op zondag 18 december met Belpop Leuven. Big Bill. The Neon Judgement. Daan. Selah Sue. Maar vooral ook zovele anderen. Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) spitten de muziekgeschiedenis van hun geboortestad uit en maken er een wervelende winterse vertelling van. Verwacht een originele combinatie van humor, vertelkunst en trivia. Eenmalig en exclusief.

De driedaagse vindt plaats in een verwarmde spiegeltent in park De Bruul in Leuven. Tickets zijn verkrijgbaar via www.wintertijdinleuven.be/events.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans