Inwoners ruimen zwerfvuil in Herent

De gemeente Herent roept haar inwoners op om mee zwerfvuil te rapen. De zwerfvuilactie vindt plaats van 7 tot 15 maart onder het motto ‘samen gaan we voor een proper Herent’.

Tal van vrijwilligers gaan van 7 tot 15 maart 2015 samen de straat op en zetten hun schouders onder de grote opruimactie om de gemeente te bevrijden van zwerfvuil. Alle inwoners zijn opgeroepen om deel te nemen. Elke deelnemer kiest zelf de omgeving waar hij of zij wil opruimen en krijgt van de gemeente het nodige opruimmateriaal. Verschillende groepen en individuele burgers zullen in totaal 60 km wegen opruimen. Ook het Warotveld, Diependaal, Ijzerenberg, Schoonzicht, Toverberg, Bovenberg en de Mollekensberg zullen ‘blinken’ na de opruimactie. De stationsbuurten zullen worden aangepakt alsook het centrum van Winksele. Kortom, een groot deel van de gemeente zal bevrijd zijn van zwerfvuil.

Het opruimen zelf is al een fantastische daad maar alle vrijwilligers dragen ook de boodschap uit naar vrienden, familie en kennissen om afval in de vuilnisbak te gooien en niet op de grond. Zo komen we samen tot een super propere gemeente!

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel