Internationale opleidingscursus theesommelier in Leuven

Stefan Van de Weyer
12 maanden geleden
223 Views
door Stefan Van de Weyer

Leuven is dit weekend het decor van een internationale opleidingscursus theesommelier. De ITMA Tea Sommelier Certification Course heeft tot doel de cursisten op te leiden tot erkend theesommelier. De opleiding start met een tweedaags seminarie dat plaats vindt in het Binnenhof hotel in de Maria Theresiastraat 65 in Leuven op 6 en 7 mei 2017. De cursus is telkens vanaf negen tot zeventien uur.

De week na deze cursus start de achtwekelijkse ITMA Tea Sommelier Tasting Course. Dit houdt in: home study, het proeven en evalueren van achttien verschillende theeën op eigen tempo en online teleconferenties op periodieke tijdstippen om zo ervaringen te kunnen delen en vragen te stellen aan de tea masters.

Hierna volgt nog het blind proeven en evalueren van een niet gekende thee, het uitwerken van een paper (geschreven of mondeling toelichten) over een thee gebonden topic en tot slot deelname aan een eindexamen. De deelnemers die het hele parcours succesvol afleggen, worden officieel gecertifieerd tot ITMA Tea Sommelier. ITMA is gekend als de standaard op internationaal niveau voor thee opleidingen.

De cursus zal in het Engels gegeven worden door ITMA Certified Tea Sommelier en Blender Stijn Van Schoonlandt. Stijn heeft een sterke achtergrond in thee en het blenden van thee. Hij is eigenaar van zijn eigen koffie- en theebedrijf in België, en aangeduid als de regionale directeur ITMA voor Europa.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer