Internationaal tovertalent Rafael komt met spectaculaire show naar Leuven

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Leuvenaar en internationaal tovertalent Rafael heeft een spectaculaire nieuwe show klaar: ‘Cirque iMAGIEnaire’. Na de succesvolle optredens van vorig jaar in de uitverkochte schouwburg van Leuven kon een vervolg niet uitblijven. Op 23 en 25 september wordt het 30CC van Leuven letterlijk omgetoverd tot een imaginair circus.

Tijdens deel 1 presenteert Rafael zijn nieuwe show D’as stRAF, een combinatie van straffe goocheltrucs en stand up comedy. In deel 2 brengt hij een herneming van zijn theatershow ‘Rêve Rouge’, een poëtische mix van illusie, beeldend theater en circus. De ticketverkoop voor dit event start op 11 juni.

Rafael

Op piepjonge leeftijd werd Rafael gebeten door de goochelmicrobe. Zo stond hij als 9-jarige op de planken met een geheel eigen programma. Naarmate de jaren vorderden, verdiepte hij zich steeds meer in de goochelkunst. Rafael (°1975) geniet internationale erkenning en kan dat staven met een reeks buitenlandse televisieoptredens en awards waaronder de prestigieuze ‘Golden Lion award’ die hij in 2005 in Las Vegas mocht ontvangen uit de handen van het wereldberoemde illusionistenduo Siegfried & Roy. Het is zijn karakteristieke combinatie van originaliteit en humor die van hem een veelgevraagde artiest maakt die de wereld afreist om mensen te vermaken met zijn ludieke goocheltrucs.

Rafael bedenkt niet alleen voor zichzelf visuele effecten en illusies, hij is ook magic consultant voor films, theaterproducties, musicals en andere artiesten. Zo leerde de Vlaamse illusionist Pamela Anderson goochelen voor de show ‘The Beauty of Magic’ in Las Vegas, waar hij tevens creatief adviseur voor was, en bedacht hij tal van grappen en special effects voor de nieuwe revue van André van Duin. Hij werkte mee aan de videoclips ‘Ghostboy’ van Gabriel Rios en ‘She’s after my piano’ van 2 Fabiola en hij betoverde Loredana tijdens hun deelname aan Eurosong.

In augustus treedt Rafael 2 keer op in de showroom van het The Orleans Hotel & Casino in Las Vegas en is hij één week te zien ( 21 shows) in het befaamde ‘ Magic Castle’ te Hollywood. Zijn naam prijkt eveneens op de affiche van ‘De Nacht van de Magie’ in Kursaal te Oostende op 31 oktober 2016.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans