Interieurwinkel PLEK opent definitief Voorheen succesvolle pop-up

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
971 Views
door Stefan Van de Weyer

Na een geslaagde Pop-ervaring in de Mechelsestraat zal PLEK voortaan definitief op deze locatie gevestigd zijn. Je kon er al terecht voor leuke deco- en interieurspullen. Je vindt er nu ook grote meubels zoals tafels en stoelen, wandkasten, zetels en verlichting.

PLEK in Leuven is back! Na een geslaagde editie van de pop-up interieurshop in december staan ze er terug met méér PLEK voor iedereen én voor altijd. Je kan bij hen nog steeds terecht voor leuke deco- en interieurspullen. Je vindt er nu ook grote meubels zoals tafels en stoelen, wandkasten, zetels en verlichting. Geen inspiratie? Geen probleem! Ze hebben enkele doe-het-zelfpakketten samengesteld die zowel links-, rechts- als onhandigen tot een goed einde kunnen brengen. Liever lui dan moe? Dan kan je relaxen in de zithoek of bijpraten aan de bar terwijl je geniet van hun specialty koffie met een stukje huisgemaakte taart. Ze hebben ook een kleine selectie van thee, wijn en bier. Vandaag openen ze, stilletjes, de deuren maar op zaterdag 4 maart mag het iets meer zijn. Dan trakteren ze op cava tijdens de openingshappening. Iedereen is ere meer dan welkom van 10.30 tot 21 uur.

“PLEK is geëvolueerd van een pop-up naar een volwaardige interieurwinkel met koffiebar en DIY-hoek”, vertelt Laura Wielockx (31). “We hebben twee maanden keihard gewerkt om alles klaar te krijgen. Om lekkere koffie te schenken hebben we ook een opleiding als barista gevolgd.”

Wat kan je er zoal vinden? “PLEK is een binnenhuisshop waar je betaalbare en eerlijke meubeltjes kan vinden die je elders al hebt gezocht maar niet gevonden. Woonaccessoires, textiel, keramiek, verlichting, juwelen en kinderspullen. Ethisch en esthetische spulletjes onder één dak”, weet mede-eigenares Barbra Daemen (34). “PLEK is ook een doe-het-zelf-atelier waar je interieurpakketten kan uitpakken, in elkaar boksen en pimpen. PLEK voorziet de juiste tools, materialen en handleiding.”

PLEK is open vanaf dinsdag tot en met zaterdag, telkens van 10.30 tot 18 uur.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer