Initiatielessen in tennisclub zijn een succes

Ann Peeters
7 maanden geleden
door Ann Peeters

Op paasmaandag gaven de trainers van de Bierbeekse Tennisclub gratis initiatielessen.  Er schreven zich heel wat gegadigden in. Trainers brachten hen in kleine groepjes de beginselen van het tennis bij.

De tennisclub, gelegen aan het Wilderhof, werd in 2015 nieuw leven in geblazen door een groep enthousiastelingen. Ondertussen hebben ze al meer dan 200 leden, en deze maand schreven zich nog maar eens 45 nieuwe leden in. “Het succes komt er doordat tennis weer meer in het nieuws komt, maar ook het unieke kader waarin er hier getennist kan worden”, zegt trainer Karel Piot.  “Ons ledenaantal is al zeker met 20% gestegen en het seizoen is nog maar net van start gegaan. Volledige cijfers kunnen we pas in juni geven”, vult voorzitster Bernadette Vrijsen aan.

De club trok vorig jaar heel wat tennissers met niveau aan: “Zij tillen het niveau van de club omhoog. We hebben ondertussen al zes interclub-ploegen, die deelnemen aan wedstrijden en met heel wat medailles en bekers huiswaarts keren”, zegt secretaris Erna Decoster. “Maar ook het recreatief tennis blijft belangrijk in onze club. We hebben enkele nieuwe trainers, die het beste uit onze spelers halen. Plezier beleven aan de tennissport staat hier centraal.”

   

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters